Unieke natuur rondom Domburg

Domburg grenst direct aan de Manteling, een uniek bos wat gekenmerkt wordt door statige buitenplaatsen met schitterende tuinen. Het is een van de weinige eikenbossen direct aan zee, het werd ooit aangeplant om Walcheren te beschermen tegen de koude zee wind. De bomen hebben dan ook typische vormen door diezelfde zeewind, u komt vormen tegen die u nog nooit eerder heeft gezien! Het bos biedt een enorme diversiteit aan planten en dieren en strekt zich van Domburg tot Oostkapelle. U waant zich in de Middeleeuwen wanneer u 'Kasteel Westhove' tegenkomt met de grachten en kasteeltuin. Tevens kunt u hier het Zeeuws Biologisch Museum bezoeken, waar alles verteld wordt over de flora en fauna van de Manteling.
Ook de vrije wandel terreinen in o.a. de buitenplaatsen Hoogduin, Westhove en Berkenbos (samen +/- 210 ha), die een mooi loofhoutgebied vormen met parken en vijvers, dragen bij tot de charme van Domburg. Op fietsafstand, tussen Oostkapelle en Vrouwenpolder, ligt het voormalige waterwingebied Oranjezon, in dit beperkt toegankelijke gebied ziet u een unieke combinatie van duinlandschap en bos. Het nationaal park de Oosterschelde is zeer de moeite waard. Doordat de Oosterschelde nooit definitief is afgesloten van de Noordzee vindt u hier een unieke flora en fauna.
Dankzij de Westerschelde tunnel is er een uniek natuurgebied binnen rij-afstand van Domburg, het Verdronken Land van Seaftinghe. Dit gebied is het enigste open getijde gebied van West-Europa en bestaat uit slikken en schorren. Er worden dagelijks excursies in dit gebied georganiseerd, maar kijk uit voor het opkomende water!

Zum Seitenanfang